مرکز سفارشگیری آنلاین محصول چاپ

زمان را به شما هدیه میدهیم

مرکز سفارشگیری آنلاین محصولات چاپی

زمان را به شما هدیه میدهیم

071-91301003 071-37310612

جدول رنگ یا کد رنگ های مورد نیاز جهت طراحی

با توجه به اهمیت کد رنگ استفاده شده در طراحی محصولات چاپی جدول رنگ زیر توسط فارس چاپ تهیه شده است که برای راحتی کاربران عزیز در سایت منتشر میشود. به خاطر داشته باشید در هر شرایطی احتمال اختلاف رنگ وجود دارد به خصوص در محصولات فرم عمومی و جدول زیر به شما در انتخاب بهترین کد رنگ برای طراحی های خود کمک میکند و این اختلاف را کاهش میدهد.

برای مشاهده تصویر بزرگتر بر روی آن کلیک نمایید.

جدول کد رنگ برای طراحی چاپی

 

آشنایی با رنگ و روش ایجاد صحیح رنگ چاپی، یکی از مهمترین اصولی است که یک طراح حرفه ای باید بداند، چون یک چاپ افست خوب بازتابی از یک طراحی خوب واصولی است.

برخی از رنگها در چاپ افست به عنوان رنگهای حساس به شمار می روند که نتیحه چاپی آنها با کوچکترین خطای طراحی ممکن است دچار نوسانات شدیدی شود. اگر ناچار بودید در طراحی خود از این رنگها به صورت تمپلات استفاده کنید اگرچه فارس چاپ مسئولیتی در قبال نتیجه چاپی نهایی نخواهد داشت ولی برای کاهش ریسک این رنگها توصیه می شود از الگوهای زیر استفاده کنید.

قانون طلایی:
برای یک طراحی درست و حرفه ای به هیچ وجه از پالت رنگ برنامه های گرافیکی استفاده نکنید و فقط با کد دهی کانال های رنگی C M Y K به رنگ مورد نظر خود برسید.


رنگ مشکی تمپلات
رنگ مشکی تمپلات یکی از پرمخاطب ترین رنگهای چاپی بین مشتریان است. ولی کد رنگ غیر اصولی باعث بروز نتایج عجیب و غیرمنتظره خواهد بود. بهترین الگوها برای رسیدن به یک مشکی تمپلات خوب تبعیت از دستورالعمل زیر است:
1- هیچ وقت چهار کانال رنگی را 100 قرار ندهید که نتیجه کار فاجعه بار خواهد بود.
2- قرار دادن کانال مشکی 100 و بقیه کانال ها 0 به هیچ عنوان نتیجه چاپ مشکی تیره نخواهد بود و در بهترین حالت دودی می شود . هر چند که خطر پوکی و کچلی چاپ قطعا وجود دارد.
3- بهترین کد رنگ مشکی ترکیبی از C:75  M:70  Y:65  K:100 می باشد.


رنگ مشکی برای نوشته ها و خطوط نازک و کوچک
رنگ مشکی را می‌توان فقط از کانال Black با ۱۰۰ درصد حجم انتخاب کرد. عموما برای جلوگیری از خرابی و عدم تطابق (روی هم خوری) ۴ رنگ روی سطح چاپ در طرح‌های ظریف از رنگ مشکی تک رنگ استفاده می‌شود ، متون و طرح‌های ظریف (مانند بارکد و QRCode) در طراحی های چهاررنگ از این دست هستند.
پس حتما در طراحی خود، نوشته های مشکی با فونت کوچکتر از ۹ پوینت را با مشکی تک رنگ وارد نمایید.


رنگ سورمه ای
این رنگ باید طوری انتخاب شود که در حین چاپ رنگ کدر نشود، به سمت بنفش میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد. کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-بهتر است رنگ آبی/C را همان 100 درصد قرار دهید.
2-به هیچ وجه از رنگ زرد (Y) استفاده ننمایید. استفاده از زرد موجب کدر شدن رنگ می شود.
3-رنگ قرمز (M) نباید از 75 درصد بیشتر باشد. استفاده از رنگ قرمز بیش از 75 درصد باعث نوسان زیاد رنگ در کل تیراژ کار می شود.
4-تیرگی و روشنی رنگ را از کم و زیاد کردن رنگ مشکی به دست آورید.


رنگ فیروزه ای
رنگ فیروزه ای ( سبز آبی ) باید طوری رنگ انتخاب شود که در حین چاپ کدر نشود، و به سمت سبز یا آبی میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد. کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-به هیچ وجه از رنگ قرمز مجنتا (M) استفاده ننمائید. استفاده از قرمز باعث کدر شدن رنگ می شود.
2-بهتر است رنگ سایان (C) را روی عدد 100 تنظیم نمایید.
3-رنگ زرد (Y) باید 30درصد باشد.
4-تیرگی و روشنی رنگ را از کم و زیاد کردن رنگ مشکی به دست آورید.


رنگ بنفش (بسیار حساس و نوسان پذیر)

رنگ بنفش باید طوری انتخاب شود که در حین چاپ رنگ کدر نشود، به سمت سورمه ای و آبی میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد.قبل از هرچیز بهتر است بدانید که به دلیل ماهیت خاص این رنگ، در هر صورت کار چاپی شما با نوسان رنگ مواجه خواهد شد ولی به هرحال کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-بهتر است رنگ قرمز را همان 100 درصد قرار دهید.
2-به هیچ وجه از رنگ زرد (Y) استفاده ننمایید. استفاده از زرد موجب کدر شدن رنگ می شود.
3-رنگ آبی (C) نباید از 60 درصد بیشتر باشد.


رنگ آلبالویی

تیرگی و روشنی رنگ را از کم و زیاد کردن رنگ مشکی به دست آورید.
رنگ زرشکی و آلبالویی باید طوری انتخاب شود که در حین چاپ کدر نشود، به سمت قهوه ای میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد. کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-به هیچ وجه از رنگ آبی سایان (C) استفاده ننمائید. استفاده از آبی باعث کدر شدن رنگ می شود.
2-بهتر است رنگ قرمز (M) را روی عدد 100 تنظیم نمایید.
3-رنگ زرد (Y) باید حداکثر 75 درصد باشد. استفاده از رنگ زرد بیش از 75 درصد موجب تمایل رنگ به سمت قهوه ای می شود.
4-تیرگی و روشنی رنگ را از کم و زیاد کردن رنگ مشکی به دست آورید.


رنگ طلایی

رنگ طلایی باید طوری انتخاب شود که در حین چاپ کدر نشود، و به سمت سرخ یا قهوه ای یا زیتونی میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد. کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-به هیچ وجه از رنگ آبی سایان (C) استفاده ننمائید. استفاده از آبی باعث کدر شدن و زیتونی شدن رنگ می شود.
2-بهتر است رنگ قرمز (M) را روی عدد 20 تنظیم نمایید.
3-رنگ زرد (Y) باید 100درصد باشد.
4-تیرگی و روشنی رنگ را از کم و زیاد کردن رنگ مشکی به دست آورید.


رنگ قهوه ای
رنگ قهوه ای باید طوری رنگ انتخاب شود که در حین چاپ تیره نشود، و به سمت زرشکی یا مشکی میل پیدا نکند و نوسان کمتری داشته باشد. کار مهمی که برای کاهش این حساسیت باید انجام داد تبعیت از دستور العمل زیر است:
1-به هیچ وجه از رنگ آبی سایان (C) استفاده ننمائید. استفاده از آبی باعث کدر شدن رنگ می شود.
2-بهتر است رنگ قرمز (M) را روی عدد 60 تنظیم نمایید.
3-رنگ زرد (Y) باید 100درصد باشد.
4-بهتر است رنگ مشکی (K) را 70 درصد در نظر بگیرید .


رنگ خاکستری یا طوسی
رنگ حساس بعدی، خاکستری یا طوسی است. استفاده از این رنگ علی الخصوص به صورت تمپلات کار بسیار پر ریسکی است. اگر رنگ خاکستری فقط از درصدی از رنگ مشکی (K) بدست آمده باشد، کافیست به هنگام چاپ چند تکه از پرزهای ریز ناشی از برش کاغذ یا مقوا روی سیلندرهای چاپ قرار بگیرد تا در نتیجه شاهد خال های سفید رنگ روی سطح خاکستری باشیم. همچنین اگر این رنگ از ترکیبی از همه رنگ ها به نسبت مساوی بدست آمده باشد، دچار نوسان شده و در پایان شاهد رنگ خاکستری متمایل به سبز، آبی، قرمز و … خواهیم بود. لذا برای کاهش این حساسیت بهتر است از دستور العمل زیر پیروی شود:
1-به هیچ وجه از رنگ مشکی به تنهایی استفاده نکنید.
2-برای بدست آوردن رنگ مناسب تر به هر میزان که از مشکی (K) استفاده می کنید، بایستی از سایر رنگ ها (C, M ,Y) نیز حداکثر معادل 15 درصد از رنگ مشکی، قرار دهید.مثلا اگر مشکی فایل ۲۵ درصد می‌باشد آبی، قرمز و زرد هر کدام معادل ۶ درصد باشند کافیست.